Lucian Maran

home

Azure File Service - performanta dezamagitoare

15 Jun 2014

Ma refer la recent anuntatul serviciu de File Sharing, prezentat in detaliu aici. In sine, serviciul este unul foarte util. L-am asteptat demult, fiindca intentionam sa-l folosesc ca un storage comun, in care sa-mi pastrez wwwroot-ul unui cluster format din doua VM. In felul acesta as fi scapat de sincronizarea datelor dintre cele doua masini.

Asadar, am reusit sa configurez IIS-ul sa-si ia datele din noua locatie:

\\myaccount.file.core.windows.net\myshare\inetpub\wwwroot\mysite

Totul a functionat asa cum ma asteptam, mai putin performanta noului drive. Acesta s-a dovedit cu un ordin de marime mai putin performant decat celelalte doua disk-uri (C si D) disponibile "by default".

Primele masuratori

Am inceput cu un test simplu - am copiat acelasi pachet de date, intre diferitele disk-uri ale masinii, cu urmatorul rezultat:

Eram curios cum se raporteaza aceste date la un disk SSD:

Performantele Azure File Service:

Trecand acum intr-o zona putin mai riguroasa, am repetat masuratorile folosind doua dintre cele mai bine cotate benchmark-uri de profil: ATTO si CrystalDiskMark.

Rezultatele comparative:

Concluzie

In situatia in care, copierea unui kit de 30MB dureaza 15 secunde, pot spune ca serviciul are o aplicabilitate destul de redusa.

In momentul de fata am decis sa nu folosesc acest serviciu. Am de gand insa sa urmaresc indeaproape evolutia lui fiindca ma astept ca, atunci cand va trece de la faza de "Preview" la cea de "GA", produsul sa atinga acelasi standard de calitate ca si celelalte produse dezvoltate de Microsoft sub umbrela Azure.

comments powered by Disqus